Social Impact Day

Arbeidsmarkt

Arbeidsmarkt

De Social Impact Day Noord wordt georganiseerd om ondernemers uit de regio te laten zien hoe zij als onderdeel van hun bedrijfsvoering naast financiële meerwaarde ook maatschappelijke meerwaarde kunnen realiseren. Er wordt een afwisselend programma aangeboden ondernemers en beleidsmakers te inspireren, te leren en te faciliteren om (nog) meer social impact te realiseren. De provincie Groningen is partner van dit project en vindt het belangrijk dat ondernemers hun maatschappelijke verantwoordelijkheid laten zien.

Praktische informatie

Datum
Aanvang09:00
Locatie

Ondernemen met maatschappelijke meerwaarde

Ondernemen wordt steeds vaker gezien als oplossing voor veel (sociale en maatschappelijke) problematiek of uitdagingen: verbeter de wereld, begin een bedrijf. Steeds meer ondernemers zien het oplossen van maatschappelijke problemen als het doel van hun bedrijf: ze willen sociaal-maatschappelijke impact creëren. Sociale ondernemingen zijn hiermee een sterk groeiende groep en een trend waar men niet meer omheen kan. Het onderwerp spreekt jonge startende ondernemers aan én mensen die een succesvolle carrière achter de rug hebben. Bovendien is er interesse vanuit bestaande bedrijven die al ‘succesvol’ zijn, die nu iets willen doen voor de maatschappij, of samenwerking willen verkennen met sociaal ondernemers.
 

Meer informatie over het programma en tickets te vinden op http://socialimpactdaynoord.nl. Studenten en start-ups kunnen met 50% korting naar het evenement.