15 mei informatiebijeenkomst IT-ondernemers over prijsvraag blockchain

10 mei 2017

500.000 euro beschikbaar voor uitvoering van ideeën

Op 15 mei a.s. organiseert de provincie Groningen van 14.00-16.00 uur een informatiebijeenkomst over de SBIR-competitie voor ideeën voor Blockchain toepassingen die de overheid nodig heeft. IT-ondernemers met de beste ideeën en bijbehorende offerte krijgen de opdracht voor een haalbaarheidsonderzoek. De ondernemingen met de meest kansrijke haalbaarheidsonderzoeken krijgen vervolgens de opdracht om hun product verder te ontwikkelen. Hiervoor is in de provincie Groningen 500.000 euro beschikbaar. Aanmelden voor de bijeenkomst in het provinciehuis kan via p.schouwstra@provinciegroningen.nl.

Gedeputeerde Patrick Brouns op de post-hackathon meetup Dutch Blockchain Hackathon op 2 mei
Gedeputeerde Patrick Brouns op de post-hackathon meetup Dutch Blockchain Hackathon op 2 mei

Gedeputeerde Patrick Brouns lanceerde de competitie op de post-hackathon meetup Dutch Blockchain Hackathon op 2 mei 2017 De inschrijving gaat open op 15 mei en loopt tot en met 28 juni. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) gaat de regeling uitvoeren.

Blockchain

Blockchain is een softwaretechnologie, waarmee gegevens onwrikbaar vastgelegd kunnen worden voor het verrichten van veilige digitale transacties. Informatie kan wel worden vastgelegd en geactualiseerd, maar niet worden gemanipuleerd. Het bijhouden van gegevens in registers en het uitvoeren van transacties kan plaatsvinden zonder tussenkomst van een vertrouwde derde partij, maar wel met centrale registratie bij bijvoorbeeld een bank, een notaris of een certificaatuitgever.

Small Business Innovation Research (SBIR)

SBIR staat voor Small Business Innovation Research en is een competitie die ondernemers uitdaagt nieuwe producten of diensten te ontwikkelen die de overheid nodig heeft. Veel blockchain initiatieven zijn nog pril. De nieuwe SBIR-regeling “Blokchain toepassingen met een publiek belang in de praktijk gebracht” sluit aan op de behoefte in de markt en bij de overheid om de ontwikkeling van blockchain-toepassingen te versnellen. De provincie Groningen is samen met de provincie Limburg koploper op dit gebied.

Innovatieve toepassingen

Het Ministerie van Economische Zaken en de provincie Groningen dagen  ondernemers uit om innovatieve toepassingen te ontwikkelen op basis van blockchain-technologie, die bijdragen aan het oplossen van de Groningse maatschappelijke thema's;  gezondheid  en schone en efficiënte energie of het uitvoeren van taken van publieke of semipublieke organisaties in Groningen.

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt