16 nieuwe banen voor drukkerij Simian uit Westerbroek

3 okt 2017

Arbeidsmarkt

Drukkerij Simian BV uit het Groningse Westerbroek investeert in een nieuwe  drukpers. Deze drukpers werkt met een innovatief camerasysteem waardoor er minder uitval is en de kwaliteit van het drukken wordt verbeterd. Door deze investering komen er zo'n zestien arbeidsplaatsen op LBO/MBO niveau bij. Reden voor de provincie Groningen om dit bedrijf een subsidie toe te kennen van 50.000 euro uit het economie- en arbeidsmarktprogramma Groningen@Work.

Het pand van Simian BV in Westerbroek
Het pand van Simian BV in Westerbroek

Simian BV is een snel groeiende drukkerij in Westerbroek. Het is het moederbedrijf van de drukwerksites: Reclameland, Drukland.nl en Flyerzone. De twee laatstgenoemde bedrijven zijn twee jaar geleden overgenomen door Simian. De drie bedrijven hebben een bestand van in totaal 300.000 klanten, zowel bedrijven als particulieren. Vanwege de overname twee jaar geleden zijn uiteindelijk alle drie de bedrijven gegroeid en verhuisd van Rotterdam en Roden naar Westerbroek. Momenteel heeft het bedrijf zo'n 110 mensen in dienst.

Echt ondernemerschap
Gedeputeerde Patrick Brouns vindt dit bedrijf een voorbeeld van echt ondernemerschap. 'Simian laat zien dat het durft te investeren. Het is goed om te zien dat zo'n investering leidt tot nieuwe werkgelegenheid en het ook een verbetering is voor het milieu. De subsidie lijkt mij hier dan ook goed besteed.'

Innovatief en duurzaam
Door de investering in de nieuwe drukpers, een Komori Lithrone G 84OP H-UV met een innovatief camerasysteem, wordt het productieproces sneller en wordt fors bespaard op papier- en inktverbruik. Per product wordt de productietijd korter en wordt er dus minder energie gebruikt.

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt