BioMCN wint Northern Enlightenmentz

18 sep 2017

Vergroening chemie

Het chemiebedrijf BioMCN uit Delfzijl heeft de Northern Enlightenmentz verkiezing gewonnen. Deze verkiezing is  georganiseerd door Industrielinqs, een uitgeverij en netwerkplatform voor de industrie. De prijs is bedoeld als inspiratie voor de noordelijke industrie bij het vergroenen van hun productieprocessen.

BioMCN is gevestigd in Farmsum, Oost Groningen.
BioMCN is gevestigd in Farmsum, Oost Groningen.

BioMCN produceert methanol uit aardgas. Deze investering neemt het bedrijf de leiding op het gebied van CO@ als grondstof voor de chemie. Door CO2 te binden aan haar restgas waterstof kan het bedrijf extra groene methanol produceren. De jury vindt het mooi dat een reststroom in hogere toegevoegde waarde weer wordt ingebracht. De waterstof wordt nu gewoon verbrand en straks gaat dat naar het product toe. Het zou volgens de jury een vliegwiel kunnen zijn naar de inzet van groene waterstof. Wat in de toekomst interessant kan zijn als het bijproces het hoofdproces wordt.

BioMCN nam het in de finale op tegen HeatMatrix en de samenwerking tussen ESD-SIC en ENGIE. De winnaar is gekozen door een vakjury. Het hele verhaal kunt u lezen op de website van duurzaamgeproduceerd.nl.

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt