Genomineerden Groninger Ondernemingsprijs 2017 bekend

20 jun 2017

De strijd om de Groninger Ondernemingsprijs 2017 is los. De tien genomineerde bedrijven zijn door de jury bekend gemaakt. De 20e editie van de ondernemingsprijs gaat tussen Century Autogroep (Groningen), The Factor E (Groningen),  Holthausen Groep (Hoogezand), InnoCore (Groningen), Inter Psy (Groningen), MF Shipping Group (Farmsum), Organ Assist (Groningen), SealteQ (Stadskanaal), Target Holding (Groningen) en Team 4 architecten (Groningen).

“We hebben dit jaar een ijzersterke lijst, met prachtige en zeer uiteenlopende bedrijven”, aldus Juryvoorzitter Patrick Brouns, gedeputeerde Economische Zaken van de Provincie Groningen: “Ze komen uit Stad én Ommeland, vertegenwoordigen zowel de oude als de nieuwe economie: online en offline. Er zit maakindustrie tussen, technische en medisch-technische dienstverleners, maar ook creatieve industrie en zorg. Het laat weer eens zien hoe veelzijdig en sterk onze regionale economie in Groningen is. Ik verheug me nu al op de bedrijfsbezoeken en de finale”.

Pitchpresentaties
De komende maanden zullen de genomineerden geïnterviewd worden door specialisten van De Haan Advocaten & Notarissen, BDO Accountants & Adviseurs en Rabobank Stad en Midden Groningen. De jury ontvangt hiervan een uitgebreide gespreksnotitie, die zij meewegen in hun preselectie van drie finalisten. Deze preselectie kan alleen nog beïnvloed worden door de pitchpresentaties die de tien bedrijven houden tijdens de nominatiebijeenkomst op 25 september. Daar maakt de jury uiteindelijk de drie finalisten bekend. Sinds de invoering van de pitchpresentaties is de voorgenomen top drie overigens elke keer nog deels veranderd.

Bedrijfsscan en bedrijfsbezoek
Winnaar van de titel Groninger Ondernemingsprijs word je als bedrijf niet zomaar. De drie finalisten staat een grondige bedrijfsscan te wachten, met zowel een financiële als een organisatorische doorlichting. Daarnaast krijgen ze de jury op bezoek. Die komt met eigen ogen kijken hoe de bedrijven presteren en hoe de sfeer en de bedrijfscultuur is. Ook wordt er van elke finalist een kort filmportret gemaakt. De prijsuitreiking vindt traditiegetrouw plaats tijdens de feestelijke finale in MartiniPlaza Groningen. Dit jaar is de finale op donderdagavond 30 november 2017.

Over de Groninger Ondernemingsprijs
Doel van de Stichting Groninger Ondernemingsprijs is het stimuleren van de Groninger economie, door het zichtbaar maken van excellente bedrijven en het bieden van een interessant en relevant netwerk. De jury bestaat uit: voorzitter Patrick Brouns (gedeputeerde Economische Zaken van de provincie Groningen), Eelco Koehoorn (VNO-NCW-MKB-Noord), Erik van ’t Hoff (VNO-NCW-MKB-Noord), Heleen van Balen (Commerciële Club Groningen), Siem Jansen (NOM), Paul Schreuders (XPAR Vision), Erik Jan Worst (OPHTEC) en Rienk Jan van der Kooi (ESKA: winnaar 2016).

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt