Nieuwe subsidiemogelijkheden voor export naar Duitsland en opleiden in de techniek

16 mei 2017

Arbeidsmarkt

De provincie Groningen heeft weer twee nieuwe organisaties erkend waar ondernemers subsidie kunnen aanvragen. De subsidies worden verstrekt vanuit de Groninger Ondernemersregeling. Het betreft subsidie voor exportmogelijkheden naar Duitsland en het aannemen van jongeren die een leer-werktraject volgen in de techniek. De maximale subsidie bedraagt 5000 euro en is aan te vragen via de website van de provincie.

Export naar Duitsland
Ondernemers die kansen zien op de Duitse markt kunnen subsidie krijgen als ze het programma 'Scoren in Duitsland' volgen bij de bedrijven Baanders Export B.V. en Andalus B.V. Beide bedrijven hebben meerjarige ervaring in het begeleiden van Nederlandse ondernemers voor export naar de Duitse markt. Zij hebben nu een programma ontwikkeld waarmee bedrijven intensief begeleid worden met het opstarten van de export naar Duitsland. De verwachting is dat er jaarlijks zo'n veertig Groningse ondernemers begeleid worden.

Opleiding tot constructiewerker en scheepsmetaalbewerker
De tweede organisatie die erkend is voor Groningse ondernemers is de Stichting Metaal- en Scheepsbouw Opleidingen, (MSO). De stichting biedt de praktijkvorming aan op Beroeps begeleidende Leerweg  (BBL) niveau 2 en 3. Leerlingen worden er opgeleid tot constructiewerker, scheepsmetaalbewerker, pijpenbewerker of lasser. De opleiding duurt in totaal 11 maanden en vindt afwisselend plaats bij een bedrijf en op school.

Groninger Ondernemersregeling
De Groninger Ondernemersregeling bevat subsidies tot 5000 euro voor ondernemers zich verder willen ontwikkelen en/of de (jeugd)werkloosheid willen verminderen door leerlingen een meester-gezeltraject aan te bieden. Hiervoor zijn diverse programma's erkend waar ondernemers een traject bij kunnen volgen. De provincie heeft eerder al drie programma’s erkend als onderdeel van deze regeling: het programma "Vergroten Exportgerichtheid bedrijven in de Provincie Groningen" van het World Trade Centrum Noord-Nederland, het ontwikkelingsprogramma van VentureLabNoord en het project Student Consultancy van de Rijksuniversiteit Groningen.

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt