Tweede informatiebijeenkomst voor IT-ondernemers over SBIR-competitie voor blockchain

8 jun 2017

Duurzame energie

Op 13 juni a.s. organiseert de provincie Groningen samen met het ministerie van Economische Zaken van 15.00-17.00 uur een tweede informatiebijeenkomst over de SBIR-competitie voor blockchain toepassingen. Ondernemers uit de IT-sector zijn van harte uitgenodigd om ideeën te toetsen dan wel om nieuw ideeën op te doen. Deze bijeenkomst biedt ruimte voor matchmaking.

Blockchain
Blockchain is een softwaretechnologie, waarmee gegevens onwrikbaar vastgelegd kunnen worden voor het verrichten van veilige digitale transacties. Informatie kan wel worden vastgelegd en geactualiseerd, maar niet worden gemanipuleerd. Het bijhouden van gegevens in registers en het uitvoeren van transacties kan plaatsvinden zonder tussenkomst van een vertrouwde derde partij, maar wel met centrale registratie bij bijvoorbeeld een bank, een notaris of een certificaatuitgever.

Small Business Innovation Research (SBIR)
SBIR staat voor Small Business Innovation Research en is een competitie die ondernemers uitdaagt nieuwe producten of diensten te ontwikkelen die de overheid nodig heeft. Veel blockchain initiatieven zijn nog pril. De nieuwe SBIR-regeling “Blokchain toepassingen met een publiek belang in de praktijk gebracht” sluit aan op de behoefte in de markt en bij de overheid om de ontwikkeling van blockchain-toepassingen te versnellen. De provincie Groningen is samen met de provincie Limburg koploper op dit gebied.

Innovatieve toepassingen
Het Ministerie van Economische Zaken en de provincie Groningen dagen ondernemers uit om innovatieve toepassingen te ontwikkelen op basis van blockchain-technologie, die bijdragen aan het oplossen van de Groningse maatschappelijke thema's;  gezondheid  en schone en efficiënte energie uitdagingen en/of aan het uitvoeren van taken van publieke of semipublieke organisaties in Groningen.

Aanmelden en informatie
U kunt zich aanmelden voor de bijeenkomst in het provinciehuis kan via Peter Schouwstra, p.schouwstra@provinciegroningen.nl. Meer informatie over de SBIR-competitie en indiening is te vinden op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.


Update: De aanmelding is inmiddels gesloten en heeft maar liefst 40 aanmeldingen opgeleverd!

 

 

Reacties

  1. *Aanmelding voor informatiebijeenkomst 13 juni 2017 SBIR-regeling

    “Blokchain toepassingen met een publiek belang in de praktijk gebracht”

    Naam: Theo Mensen
    Organisatie: Stichting ePortfolio Support (StePS)

    Theo Mensen op maandag 12 juni 2017 17:34

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt