Airco-Fin enige in Europa met techniek voor gekoelde vloeistoffen

14 mrt 2017

Duurzame energie

Bedrijf investeert in innovatieve machine

Het Groningse bedrijf Airco-Fin uit Nieuwe Pekela investeert in een nieuwe machine waarmee zogenaamde gevinde buizen worden gemaakt. De gevinde buizen zijn onderdeel van koelinstallaties voor bijvoorbeeld olie of gas, die door de buizen worden vervoerd. Door de aankoop van deze machine kan het bedrijf een nieuw product leveren in combinatie met buizen met een lengte van bijna 14 meter lang. Airco-Fin is daarmee het enige bedrijf in Europa die dit kan. Vanwege het innovatieve en duurzame karakter van deze investering, geeft de provincie Groningen vanuit het programma Groningen@Work hieraan een subsidie van 50.000 euro. 

"Hiermee, geheel in lijn met het economisch beleid van de provincie, worden duurzame investeringen ondersteunt om te komen tot groei van werkgelegenheid en het versterken van het toekomstperspectief van het MKB".

De gevinde buizen
De gevinde buizen

De reden van deze investering is de aantrekkende vraag van de markt. De machine maakt de gevinde buizen met behulp van een speciale techniek. Door deze techniek wordt de oppervlakte van de buis vergroot en daarmee ook de koelcapaciteit. De machine wordt speciaal voor het bedrijf veertien meter lang gemaakt in plaats van de huidige standaard van twaalf meter. Airco-Fin wordt daarmee de enige producent van deze lengte in Europa.

Duurzaam

Vergeleken met de andere machines van Airco-Fin, is de nieuwe machine zeer efficiënt ingericht en voorzien van de laatste technieken. Door de snelle ombouwmogelijkheden kan deze machine worden ingezet op wisselende afmetingen en uitvoeringen. Ook gebruikt de machine een soort olie, eentje op waterbasis, die aanmerkelijk minder schadelijk is voor de gezondheid en het milieu.  

Groei

De investering van Airco-Fin zorgt meteen bij ingebruikname van de machine voor drie extra medewerkers bovenop de zeventien die nu in Nieuwe Pekela werken. De verwachting is dat de omzet op termijn zal stijgen met zo'n zeven tot twaalf procent. "Hiermee, geheel in lijn met het economisch beleid van de provincie, worden duurzame investeringen ondersteunt om te komen tot groei van werkgelegenheid en het versterken van het toekomstperspectief van het MKB", aldus gedeputeerde Patrick Brouns.

Tijdsbesparing

Nog belangrijker is dat de nieuwe machine wordt uitgerust met onder meer een touchscreen besturingssysteem met geheugen, waardoor eerdere gemaakte orders, eenvoudig kunnen worden opgeroepen en automatisch de gehele machine opnieuw instelt. Dit zorgt voor een behoorlijke besparing in tijd.

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt