Al bijna 160 vakmensen aan het werk via De Kansrijke Leerweg

27 feb 2019

Arbeidsmarkt

Al bijna 160 mensen in onze provincie zijn aan het werk gekomen via het project De Kansrijke Leerweg. Verschillende bedrijven in onze provincie worden in hun groei beperkt doordat ze geen geschikt personeel kunnen vinden. Daarom ging in 2017 het project De Kansrijke Leerweg van start om bedrijven in Groningen aan vakmensen te helpen en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een vak te laten leren. De provincie stak hier samen met gemeenten, de UWV en opleidingsinstellingen vier miljoen euro in.

Aan het werk bij Virol via Kansrijke Leerweg
Aan het werk bij Virol via Kansrijke Leerweg

In 2018 zijn al 85 vacatures ingevuld bij de deelnemende bedrijven van de Kansrijke Leerweg. Naar verwachting komen daar tot april dit jaar nog eens 75 banen bij. Bij de start van het project was het doel om tot en met 2020 100 mensen aan het werk te helpen. Daarmee is de doelstelling halverwege het project al ruimschoots gehaald.

Deelnemende bedrijven
Deelnemende bedrijven aan de Kansrijke Leerweg zijn sinds kort: CW Techniek in Stadskanaal en Marum, Droginet uit Winschoten. JC Electronics uit Leek, Pezy uit Groningen, De Verbinding uit Groningen, Virol uit Scheemda en Witec uit Stadskanaal waren al eerder betrokken. Bij CW Techniek starten dankzij het project de komende tijd twintig  mensen met een leerwerktraject. Het bedrijf richt samen met Witec en JC Electronics een oude bedrijfslocatie in voor een bedrijfsschool die verschillende branches kan bedienen zoals metaal, elektronica en bouw. Na de opleiding is het de bedoeling dat ze een vaste baan krijgen bij het bedrijf. Bij Droginet gaan tien nieuwe mensen aan het werk in logistieke functies.

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt