Bouw modern innovatiecentrum bio-economie Zernike Campus gestart

14 jul 2017

Duurzame energie

Avebe landt in vruchtbare grond op Zernike Campus

Gisteren gaf Coöperatieve Avebe het feestelijke startsein voor de  bouw van een modern laboratorium en innovatiecentrum Bio-economie op Zernike Campus. Dit gebeurde door het planten van de eerste ‘aardappel’-tijdcapsule. Hiermee werd symbolisch de basis gelegd voor verdere innovatieve ontwikkeling door Hans Hoekman, voorzitter RvC Avebe, en Ed Kraaijenzank, CFO en tevens vice voorzitter van het Bestuur van Avebe.

In het nieuwe innovatiecentrum zullen Avebe, de Rijksuniversiteit Groningen en andere bedrijven in de agrofoodsector nauw samenwerken op het gebied van onderzoek en onderwijs. Er wordt onderzoek gedaan naar agrarische producten en er is plek voor groene chemiebedrijven. Ook stimuleert het centrum innovatie, bedrijvigheid en onderzoek.

Motor voor economische activiteit

De provincie Groningen ondersteunt het initiatief met bijna 3 miljoen euro. Patrick Brouns, gedeputeerde: “Het is een uniek centrum, waar kennisinstellingen samen met het bedrijfsleven kunnen innoveren. Een enorme aanwinst voor de Groningse economische structuur en werkgelegenheidsgroei. Het wordt een motor, die voor extra economische activiteit in heel Groningen gaat zorgen.”

Ed Kraaijenzank, CFO Avebe: “Innovatie is de kern voor Avebe, we willen eruit halen wat erin zit. Het is fantastisch dat we dat op deze plek kunnen gaan realiseren in onze eigen regio, met ruimte voor onderzoek en ontwikkeling en de mogelijkheden voor samenwerking met de juiste partners”. 

Ruim baan voor onderzoek en start-ups

Het Innovatiecentrum, naar een ontwerp van SKETS architectuurstudio, zal onder meer een laboratorium, testfaciliteiten, kantoren en een klanteninnovatiecentrum huisvesten. Ook wordt er ruimte ingericht voor start-ups in de agrifood. De nieuwe locatie met een bruto vloeroppervlak van circa 7.500 m2 biedt straks onderdak aan circa 100 Avebemedewerkers in R&D, Sales en Marketing.

Het Innovatiecentrum wordt door bouwcombinatie BAM/Trebbe gebouwd tussen de Prof. Uilkensweg en De Mudden op Zernike Campus Groningen. De oplevering van de nieuwbouw is gepland in tweede kwartaal van 2018.

 

 

 

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt