ChemCom verdubbelt productiecapaciteit glymacal

14 mei 2019

Vergroening chemie

Chemiebedrijf ChemCom Industries in Farmsum, kan een subsidie van bijna € 593.000 tegemoet zien voor productie-uitbreiding van het groene chemieproduct glycamal. De subsidie is afkomstig uit de Regionale Investeringssteun Groningen

Luchtfoto van de fabriek van ChemCom in Farmsum
Luchtfoto van de fabriek van ChemCom in Farmsum

Chemiebedrijf ChemCom Industries maakt onder meer harsen voor de groene, houtverwerkende industrie, superplasticisers voor de beton- en gipsindustrie en tussenproducten voor de chemische industrie. Het bedrijf heeft driemaal eerder subsidie ontvangen, waaronder in 2016 en 2018, voor de bouw van een installatie voor de productie van een milieuvriendelijk oplosmiddel. De huidige subsidiebijdrage is hier een vervolg op en zorgt ervoor dat de productiecapaciteit van het groene chemieproduct glycamal meer dan verdubbelt. Met de uitbreiding verbetert ChemCom Industries haar concurrentiepositie. Naar verwachting komt er één nieuwe arbeidsplaats bij. 

Over de RIG
De RIG is bedoeld voor bestaande of nieuwe bedrijven op de Zernike Campus of in de Eemsdelta, die willen uitbreiden. De regeling maakt deel uit van het programma van de Economic Board Groningen(EBG) en van het provinciale programma Groningen@Work 2016-2019, dat als doel heeft de regio economisch versterken en daarmee zo veel mogelijk Groningers aan het werk te helpen. Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) voert de RIG namens de provincie uit. 

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt