Verhalen ondernemers centraal in boekje Groningen@Work

9 jan 2019

MKB

Het programma Groningen@Work gaat zijn laatste jaar in. Tijd om de balans op te maken. Inmiddels zijn 12 nieuwe bedrijven aangetrokken: samen goed voor 175 miljoen investeringen en 580 nieuwe banen. Daarnaast kregen 150 ondernemers financiële ondersteuning om hun bedrijf toekomstbestendig te maken via de Groninger Ondernemersregeling. 81 werkzoekenden vonden een baan via de Kansrijke Leerweg. En ook het 1000-banenplan, dat mensen in het aardbevingsgebied aan een technische baan moet helpen, scoort goed. Nog meer mooie resultaten staan in het boekje 'Groningen@Work in vogelvlucht', dat gepresenteerd werd op een bijeenkomst met Provinciale Staten op 9 januari. Daar vertelden een aantal ondernemers over hun ervaringen met het economisch programma.

Gedeputeerden Eelco Eikenaar en Patrick Brouns presenteren het boekje over Groningen@Work tijdens een bijeenkomst op het Provinciehuis.
Gedeputeerden Eelco Eikenaar en Patrick Brouns presenteren het boekje over Groningen@Work tijdens een bijeenkomst op het Provinciehuis.

Verhalen van ondernemers

Centraal in het boekje staan de verhalen van MKB'ers die met subsidie van de provincie investeerden in nieuwe ontwikkelingen binnen hun bedrijf of zich vestigden zich in onze provincie. Een van die ondernemers is Tom van Aken van Avantium, een chemisch technologiebedrijf uit Amsterdam dat een proeffabriek voor bioraffinaderij in Delfzijl bouwt. Avantium koos voor Delfzijl doordat daar sterk de focus ligt op groene chemie. Naast verduurzaming zijn digitalisering, financiering MKB en arbeidsmarkt belangrijke thema’s van het boekje. Klik hieronder op de download voor de digitale versie van het boekje.

Boekje 'Groningen@Work in vogelvlucht'

2 MB download

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt