Verhalen ondernemers centraal in boekje Groningen@Work

9 jan 2019

MKB

Dankzij Groningen@Work, het programma voor economie en arbeidsmarkt, hebben zich de afgelopen drie jaar vier nieuwe industriële bedrijven gevestigd in onze provincie. Deze bedrijven hebben samen gezorgd voor 290 nieuwe banen. Daarnaast hebben 150 ondernemers financiële ondersteuning gekregen om hun bedrijf toekomstbestendig te maken. Via de Kansrijke Leerweg vonden al 81 werkzoekenden een baan. En ook het 1000-banenplan scoort goed. Nog meer mooie resultaten staan in het boekje 'Groningen@Work in vogelvlucht', dat gepresenteerd werd op een bijeenkomst met Provinciale Staten op 9 januari. Daar vertelden een aantal ondernemers over hun ervaringen met het economisch programma.

Gedeputeerden Eelco Eikenaar en Patrick Brouns presenteren het boekje over Groningen@Work tijdens een bijeenkomst op het Provinciehuis.
Gedeputeerden Eelco Eikenaar en Patrick Brouns presenteren het boekje over Groningen@Work tijdens een bijeenkomst op het Provinciehuis.

Verhalen van ondernemers

Centraal in het boekje staan de verhalen van MKB'ers die met subsidie van de provincie investeerden in nieuwe ontwikkelingen binnen hun bedrijf of zich vestigden zich in onze provincie. Een van die ondernemers is Tom van Aken van Avantium, een chemisch technologiebedrijf uit Amsterdam dat een proeffabriek voor bioraffinaderij in Delfzijl bouwt. Avantium koos voor Delfzijl doordat daar sterk de focus ligt op groene chemie. Naast verduurzaming zijn digitalisering, financiering MKB en arbeidsmarkt belangrijke thema’s van het boekje. Klik hieronder op de download voor de digitale versie van het boekje.

Boekje 'Groningen@Work in vogelvlucht'

2 MB download

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt