Drenth Holland uit Oude Pekela breidt verder uit

14 nov 2017

Financiering

Nieuwe naadmachine zorgt voor meer werkgelegenheid en concurrentiekracht

Weverij Drenth Holland BV uit Oude Pekela gaat opnieuw uitbreiden. Om aan de toenemende vraag vanuit zowel de Verenigde Staten als Europa te voldoen  wordt een nieuwe naadmachine aangeschaft. Deze machine zorgt voor een betere kwaliteit van de naden, geeft minder afval en geeft betere werkomstandigheden voor de medewerkers. Door de nieuwe machine verwacht het bedrijf vier nieuwe medewerkers in dienst te nemen. Twee op LBO-niveau en twee op MBO-niveau.  Voor de aanschaf van deze machine geeft de provincie Groningen het bedrijf een subsidie van 50.000 euro uit het programma Innovatief & Duurzaam MKB, onderdeel van Groningen@Work.

Al 75 jaar een familiebedrijf

Drenth Holland BV is een producent van geweven metaalgaasdoek, geweven kunststofdoek en spiraaldoek. Het Pekelder bedrijf produceert technische weefsels, machinebespanningen, zeefbanden en filterbanden uit metaaldraad, kunststofdraad of uit een combinatie daarvan. Zij doen dit al meer dan 75 jaar.

De naadmachine

De nieuwe naadmachine is een belangrijk onderdeel van de productie en moet er mede voor zorgen dat er voldaan wordt aan de steeds meer toenemende vraag. Met de nieuwe machine treden er minder storingen op en kan er nauwkeuriger en sneller worden gewerkt. Daarnaast vindt controle plaats via een speciale camera en via een hoge resolutie beeldscherm, die specifiek op verzoek van Drenth Holland wordt geïnstalleerd. Alleen grote (buitenlandse) bedrijven die grote volumes van dezelfde weefsels maken, beschikken over dergelijke machines. Het is bijzonder dat Drenth Holland, een klein Gronings bedrijf, in deze voor Nederland unieke naadmachine investeert.

De drempel over

Directeur Piet Scholten is erg blij met de subsidie: "Door de hulp van de provincie kunnen wij deze noodzakelijke investering eerder doen. Het zal onze positie als producent van hoogwaardige transportbanden versterken. Door de investering kunnen wij onze export wereldwijd uitbreiden."

Gedeputeerde Patrick Brouns noemt Drenth Holland een voorbeeld voor andere ondernemers: 'Het bedrijf laat zien dat het mee gaat met de nieuwste ontwikkelingen en dat het blijft innoveren. Alleen zo houd je bestaansrecht als bedrijf en bind je medewerkers aan je'.

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt