Gieterij Borcherts investeert in duurzame zandkoelmachine

14 mei 2019

MKB

Gieterij Borcherts uit Sappemeer krijgt € 50.000 voor de aanschaf van een zandkoelinstallatie, waarmee het bedrijf het productieproces wil vernieuwen en verduurzamen. Op termijn komen er dankzij de nieuwe machine twee nieuwe arbeidsplaatsen bij.

Gieterij Borcherts, onderdeel van de Dekens Groep, levert sinds 1926 gietwerk in Nederland en omringende landen. Door de hoge temperaturen van het gegoten product moeten de zandvormen lange tijd afkoelen, waardoor het zand niet opnieuw te gebruiken is. Door de aanschaf van een speciale zandkoeler is de temperatuur van het zand beter te regelen en constanter. Hierdoor is er minder uitval van zandvormen en minder afval. Ook daalt het energiegebruik. Verder zorgen stoffilters voor een betere kwaliteit zand voor de zandvormen. Op termijn komen er dankzij de nieuwe machine twee nieuwe arbeidsplaatsen bij.

Innovatief en Duurzaam MKB 

De subsidie voor gieterij Borcherts is afkomstig uit de regeling Innovatief en Duurzaam MKB. De subsidieregeling is onderdeel van Groningen@Work, het provinciale programma voor economie en arbeidsmarkt 2016-2019, dat als doel heeft de regio economisch te versterken en zoveel mogelijk mensen aan het werk te helpen. 

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt