Groninger bijdrage aan noordelijk congres Circulaire Economie en onderzoek over grondstofstromen

10 mei 2017

Duurzame energie

De provincie Groningen heeft besloten om een bedrag van 137.133 euro bij te dragen aan de organisatie van een internationaal congres op het gebied van Circulaire Economie. Daarnaast behelst dit bedrag ook de kosten van een onderzoek naar grondstofstromen. Dit alles wordt gedaan om innovaties in de circulaire economie een impuls te geven. Zowel het congres als het onderzoek zijn een initiatief van de Vereniging Circulair Fryslân in samenwerking met de provincies Drenthe, Fryslân en Groningen en wordt in oktober 2017 georganiseerd.

Onderzoek naar grondstofstromen
Dit onderzoek brengt in kaart welke grondstofstromen er zijn, zodat bedrijven in de regio die grondstoffen opnieuw kunnen gebruiken. Dit biedt kansen ketens op het gebied van chemie, landbouw, afval en de bouw. Bedrijven werkzaam in deze ketens worden actief betrokken bij de uitvoering van het onderzoek. Als voorbeeld wordt de hoeveelheid bouwafval in kaart gebracht, wat kansen biedt voor aannemers om deze materialen opnieuw te gebruiken. Een tweede voorbeeld is onderzoek naar de stromen van bermgras waar onder andere bureaubladen van gemaakt kunnen worden. Streven is om de resultaten van het grondstofstomenonderzoek in oktober 2017 te presenteren.

Internationaal congres Circulaire Economie
Dit congres, wat in oktober 2017 plaats vindt, laat het beste van Noord-Nederland zien op het gebied van Circulaire Economie. Er komen tal van sprekers die de Europese en nationale ontwikkeling op dit onderwerp duiden. Het grondstofstromenonderzoek biedt diverse bedrijven uit Noord-Nederland de kans om op basis van deze informatie met nieuwe circulaire producten, diensten of processen aan de slag te gaan.

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt