Harryvan Kozijnen opent de deur voor innovatieve spuitstraat

3 jul 2018

MKB

Harryvan Kozijnen B.V. in Slochteren ontwikkelt en produceert houten kozijnen. Het bedrijf ziet de vraag naar zijn producten toenemen, maar de huidige spuitstraat belemmert de verdere groei van de productie . Binnendeuren worden in de nabije toekomst alleen nog geleverd mét bijbehorende kozijn. Voor Harryvan betekent dit een kans om de afzet verder te verhogen. De directie investeert daarom in een innovatieve spuitstraat. Deze investering is mede mogelijk dankzij een subsidie van € 50.000 uit het Programma Innovatief & Duurzaam MKB Groningen-2 en zorgt op termijn voor 10 nieuwe arbeidsplaatsen.

Uniek in Nederland

Eigenaar Marcel Romijn over deze investering: "De spuitmachine is specifiek voor Harryvan Kozijnen gemaakt en zorgt dankzij het gebruik van nieuwe technieken voor optimalisering van het spuitproces. Hiermee ontstaat een unieke hypermoderne spuitstraat die nergens anders in Nederland te vinden is. Daarnaast is de machine duurzaam doordat er minder verf wordt gebruikt en is het proces minder belastend voor onze medewerkers." 

Meer opdrachten

De investering biedt Harryvan Kozijnen de mogelijkheid om meer opdrachten aan te nemen en te groeien door te focussen op kwaliteit, snellere doorlooptijden en efficiënt ruimtegebruik. Bovendien speelt het in op de ontwikkeling dat er steeds minder vakmensen beschikbaar zijn. In de nabije toekomst kunnen mensen die het lastig hebben op de arbeidsmarkt een vaste baan krijgen.

Groningen@Work

Groningen@Work is het programma Economie en Arbeidsmarkt 2016-2019 van de provincie Groningen. Het doel hiervan is om de economie te versterken en daarmee zoveel mogelijk mensen aan het werk te krijgen. Het programma omvat projecten, subsidieregelingen en revolverende fondsen waar ondernemers aan deel kunnen nemen of een beroep op kunnen doen. De bijdrage die Harryvan Kozijnen B.V. heeft gekregen is afkomstig uit de subsidieregeling Innovatief en Duurzaam MKB Groningen 2.

 

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt