Innocore Pharmaceuticals winnaar Groninger Ondernemingsprijs 2017

1 dec 2017

Healthy ageing

Medicijnontwikkelaar InnoCore Pharmaceuticals uit Groningen (stad) mag zich een jaar lang het beste bedrijf uit de provincie Groningen noemen. Ze zijn verkozen als winnaar van de Groninger Ondernemingsprijs 2017. Samen met Team 4 Architecten en de Holthausen Groep waren ze genomineerd voor deze gerenommeerde prijs. Tijdens de finaleavond in het Martiniplaza kregen ze de prijs uitgereikt door Commissaris van de Koning, René Paas.

Het team van InnoCore Pharmaceuticals
Het team van InnoCore Pharmaceuticals

InnoCore
InnoCore ontwikkelt medicijnen op basis van eiwitten. Dit eiwit is ingepakt in polymeer en wordt hierdoor langzaam afgegeven in het lichaam. De bijwerkingen zijn hierdoor minder. Er is momenteel geen enkel ander bedrijf in de wereld die op deze manier medicijnen ontwikkelt. Het bedrijf wordt verder geroemd vanwege het internationale karakter. De dichtstbijzijnde klant zit op 600 kilometer afstand en het bedrijf heeft zo'n 45 innovatieve, jonge en internationale mensen in dienst. Uiteraard speelt ook het maatschappelijke belang van dit bedrijf een grote rol bij het winnen van de prijs.

Jury
De Jury van de Groninger Ondernemingsprijs bestond dit jaar uit gedeputeerde EZ van de provincie Groningen, Patrick Brouns (voorzitter), Siem Jansen van de NOM, Rienk Jan van der Kooi van Eska (winnaar Groninger Ondernemingsprijs 2016), Erik Jan Worst van Ophtec (winnaar Groninger Ondernemingsprijs 2015), Paul Schreuders (XPAR Vision), Heleen van Balen (Commerciële Club Groningen), Eelco Koehoorn (VNO-NCW Noord) en Erik van ‘t Hoff (MKB Noord).

Lees ook het succesverhaal over InnoCore  dat eerder op deze site is verschenen.

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt