Van Vliet Hoogezand B.V. ontwikkelt als eerste in Nederland een productielijn voor allergeenvrije zoetwaren

23 mei 2018

MKB

Allergeenvrije en caloriearme producten zorgen voor nieuwe markten

Van Vliet Hoogezand wil als eerste in Nederland overstappen op de productie van zoetwaren op basis van plantaardige grondstoffen. Aan de zoetwaren komt geen dierlijke gelatine meer te pas. Bovendien zijn ze allergeenvrij en bevatten ze minder calorieën per portie dan op de verpakking van andere producenten wordt aangeduid.  Voor de productie zal Van Vliet investeren in een nieuwe lijn die het bedrijf op termijn een stijging in omzet en een toename in fte's van 25 (9 fte HBO niveau, 16 fte op MBO niveau) bezorgt. De provincie Groningen ondersteunt de investering met een bijdrage van 50.000 euro uit het programma Innovatief & Duurzaam MKB Groningen.

Van Vliet is een familiebedrijf dat ruim 35 jaar actief is als producent van zoetwarenproducten. Dagelijks worden grote hoeveelheden verschillende marshmallow-producten geproduceerd. In Hoogezand werken op dit moment 25 werknemers. Van Vliet heeft ook een fabriek in Winschoten voor de extrusie van drop en deze draait inmiddels in 3-ploegen dienst. Dat wil men ook bereiken in Hoogezand waar een aantal jaren geleden de productielocatie van Haribo werd aangekocht evenals extra grond voor de uitbreiding. Voor de uitbreiding is inmiddels de bouwvergunning ontvangen.

Nieuwe productielijn, duurzaam en efficiënt

Voor de nieuw te ontwikkelen zoetwarenproducten zal Van Vliet tevens een productielijn ontwikkelen, die optimaler gebruik zal maken van grondstoffen en van energie. Een samenstelling op basis van plantaardige grondstoffen van de producten biedt ongekende mogelijkheden en opent nieuwe markten voor het bedrijf.  De woordvoerder van het bedrijf is met reden enthousiast: "De nieuwe zoetwaren zullen een uitkomst zijn voor consumenten die bewust bezig zijn met hun gezondheid. Ook consumenten die om ethische en/of religieuze overwegingen kiezen voor producten zonder dierlijke grondstoffen, kunnen in de toekomst volop genieten van zoetwaren."

Groningen@Work

Groningen@Work is het programma Economie en Arbeidsmarkt 2016-2019 van de provincie Groningen. Het doel hiervan is om de economie te versterken en daarmee zoveel mogelijk mensen aan het werk te krijgen. Het programma omvat projecten, subsidieregelingen en revolverende fondsen waar ondernemers aan deel kunnen nemen of een beroep op kunnen doen. De bijdrage die Van Vliet Hoogezand B.V. krijgt uit de subsidieregeling Innovatief en Duurzaam MKB Groningen 2 is onderdeel van Groningen@Work.

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt