Inschrijving Groninger Ondernemingsprijs geopend

18 apr 2017

Op donderdagmiddag 6 april is op het provinciehuis officieel de inschrijving geopend voor de Groninger Ondernemingsprijs 2017. Succesvolle bedrijven uit de provincie Groningen, die langer dan vijf jaar bestaan en meer dan tien medewerkers in dienst hebben, kunnen zich tot maandag 29 mei aanmelden om deze prijs in de wacht te slepen. De feestelijke finale vindt plaats op donderdagavond 30 november in het Martiniplaza.

 

 

 

Uit alle aanmeldingen selecteert de jury – onder leiding van gedeputeerde Patrick Brouns – nog voor de zomer tien genomineerden. Na de zomer verzorgen deze tien bedrijven elk een pitchpresentatie en selecteert de jury - mede op basis daarvan - drie finalisten. Dat gebeurt tijdens de Nominatiebijeenkomst op donderdag 25 september. Eén van hen krijgt de eretitel uitgereikt door de Commissaris van de Koning René Paas.

Wat valt er te winnen
Deelnemers aan de Groninger Ondernemingsprijs krijgen naast veel publiciteit op radio, televisie, dagbladen en online een scan aangeboden, evenals een doorlichting door drie hoofdsponsors van de ondernemingsprijs, te weten: De Haan Advocaten & Notarissen, BDO Accountants en Adviseurs en Rabobank Stad en Midden Groningen. Van de tien finalisten van vorig jaar zijn korte bedrijfsfilmpjes gemaakt. Een mooie promotie voor de betreffende bedrijven.

Voorwaarden
De genomineerde ondernemingen worden getoetst aan de hand van de volgende criteria:

  • De onderneming heeft minimaal 10 werknemers in dienst;
  • De onderneming bestaat ten minste 5 jaar;
  • De kracht van de product/markt combinatie(s);
  • Strategische visie;
  • Maatschappelijk ondernemen;
  • Marketingstrategie;
  • Financiële positie;
  • Personeelsbeleid.

Hiernaast kunnen opvallende prestaties, jubilea of onderscheidingen een rol spelen.

Doel van deze prijs
Doel van de Stichting Groninger Ondernemingsprijs is het stimuleren van de Groninger economie. Dit gebeurd door het zichtbaar maken van excellente bedrijven en een interessant netwerk te bieden. “We horen van deelnemers aan onze prijs, dat ze opeens meer in de belangstelling staan”, vertelde voorzitter Winfryd de Haan. “Die aandacht is goed voor het zelfvertrouwen, voor de trots en de werksfeer in het bedrijf. Ze blijkt ook gunstig te zijn voor het aantrekken van nieuwe klanten en medewerkers. Mensen willen zich immers graag verbinden aan succesvolle organisaties”.

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt