IT-ondernemers kunnen inschrijven voor blockchain SBIR-competitie

23 mei 2017

Duurzame energie

De provincie Groningen en het ministerie van Economische Zaken zijn op zoek naar IT-ondernemers die met de nieuwe blockchain technologie aan de slag willen. Zij worden uitgedaagd mee te doen met een SBIR-competitie en ideeën in te dienen voor Blockchain toepassingen die de overheid nodig heeft. Dit kan op drie specifieke gebieden: gezondheidszorg, energie en uitvoering van publieke taken. De ondernemingen met de beste ideeën en bijbehorende offerte krijgen de opdracht voor een haalbaarheidsonderzoek. De ondernemingen met de meest kansrijke haalbaarheidsonderzoeken krijgen vervolgens de opdracht om hun product verder te ontwikkelen. Het totale budget voor de competitie bedraagt € 500.000.

Meer informatie en inschrijven

Een offerte indienen kan tot uiterlijk 28 juni 2017, 17.00 uur. Meer informatie en inschrijven kan op www.rvo.nl.

Voor vragen over de oproep of voor het bespreken van kansen die u ziet kun je contact met Peter Schouwstra van de provincie Groningen, p.schouwstra@provinciegroningen.nl.

Blockchain

Blockchain is een softwaretechnologie, waarmee gegevens onwrikbaar vastgelegd kunnen worden voor het verrichten van veilige digitale transacties. Informatie kan wel worden vastgelegd en geactualiseerd, maar niet worden gemanipuleerd. Het bijhouden van gegevens in registers en het uitvoeren van transacties kan plaatsvinden zonder tussenkomst van een vertrouwde derde partij, maar wel met centrale registratie bij bijvoorbeeld een bank, een notaris of een certificaatuitgever.

Small Business Innovation Research (SBIR)

SBIR staat voor Small Business Innovation Research en is een competitie die ondernemers uitdaagt nieuwe producten of diensten te ontwikkelen die de overheid nodig heeft. Veel blockchain initiatieven zijn nog pril. De nieuwe SBIR-regeling “Blokchain toepassingen met een publiek belang in de praktijk gebracht” sluit aan op de behoefte in de markt en bij de overheid om de ontwikkeling van blockchain-toepassingen te versnellen.

Innovatieve toepassingen

Het Ministerie van Economische Zaken en de provincie Groningen dagen ondernemers uit om innovatieve toepassingen te ontwikkelen op basis van blockchain-technologie, die bijdragen aan het oplossen van de Groningse maatschappelijke thema's; gezondheid  en schone en efficiënte energie uitdagingen en/of aan het uitvoeren van taken van publieke of semipublieke organisaties in Groningen.

 

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt