Groninger Ondernemersregeling uitgebreid met Koploperproject

31 okt 2018

MKB

De provincie Groningen heeft een nieuw programma erkend waar ondernemers met subsidie aan kunnen meedoen. Het Koploperproject richt zich op mkb'ers die duurzaam willen ondernemen. In een praktisch adviestraject leren ondernemers de omslag te maken naar een duurzame bedrijfsvoering. Deelname wordt ondersteund met subsidie vanuit Groninger Ondernemersregeling.

In een Koploperproject gaan ondernemers in kleine groepen aan de slag met duurzaam ondernemen. Na een grondige nulmeting gaan ze aan de slag met een actieplan en leren ze beter communiceren. De mkb'ers leren van elkaar, halen nieuwe klanten binnen en inspireren zo ook andere ondernemers. Deelname aan het Koplopertraject kost 3.000 euro. Door een beroep te doen op de Groninger Ondernemersregeling betalen de ondernemers nog 1.500 euro.

Het Koploperproject startte in 2010 door DZyzzion, eerst in Friesland en later in Groningen, Drenthe en daarbuiten. Sindsdien zijn 37 Koploperprojecten uitgevoerd, waaraan meer dan 350 bedrijven meededen, maar ook gemeenten, zorginstellingen, woningcorporaties en scholen. Het Koploperteam verwacht jaarlijkse deelname van 30 bedrijven.

Groninger Ondernemersregeling

De Groninger Ondernemersregeling bevat subsidies tot 5.000 euro voor ondernemers die zich verder willen ontwikkelen en/of de (jeugd)werkloosheid willen verminderen door leerlingen een meester-gezeltraject aan te bieden. Hiervoor zijn eerder al diverse programma's erkend die ondernemers kunnen volgen. Zowel aanbieders van een programma, als ondernemers die met subsidie een programma willen volgen, kunnen zich aanmelden via de website van de provincie Groningen.

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt