Laanstra Multigrafisch B.V. eerste in Nederland met digitale techniek voor glanslak en folie

22 sep 2017

Digitalisering

Laanstra Multigrafisch BV uit Leek is straks de eerste in Nederland die een machine in huis heeft met een digitale techniek voor het aanbrengen van glanslak of folie. De aanschaf zorgt voor een betere positie van het bedrijf op de markt en levert 4-5 nieuwe banen op. De provincie Groningen geeft voor de aanschaf van de machine 50.000 euro subsidie uit het programma Innovatief & Duurzaam MKB Groningen, onderdeel van Groningen@Work.

In 1978 opgericht, heeft Laanstra Multigrafisch BV zich vanuit een zolderkamer in Groningen ontwikkeld van een leverancier van stansvormen tot een bedrijf in totale grafische afwerking en verfraaiing van drukwerk. Momenteel werken er drie mensen bij Laanstra. Zij krijgen bijscholing om de nieuwe machine te kunnen bedienen.

 

Kostenbesparend en minder belastend voor het milieu

Verfraaiing (veredeling) van drukwerk gebeurt bijvoorbeeld door het aanbrengen van een glanzende laklaag, beschermend laminaat of goudfolie. Laanstra wil specifiek in deze kansrijke tak van sport een belangrijkere en grotere plaats innemen in de huidige markt. Vandaar de investering in de nieuwe machine, die met digitale aansturing glanslak en/of folie op drukwerk en verpakkingen kan aanbrengen. De techniek zorgt voor kostenbesparing en minder belasting van het milieu, ook bij de productie van kleine oplages. Daarnaast kunnen delen van papier met grote precisie worden bewerkt, in plaats van het hele vel papier.

 

Groningen@Work

Groningen@Work is het programma Economie en Arbeidsmarkt 2016-2019 van de provincie Groningen. Het doel hiervan is om de economie te versterken en daarmee zoveel mogelijk mensen aan het werk te krijgen. Het programma omvat projectensubsidieregelingen en revolverende fondsen waar ondernemers aan deel kunnen nemen of een beroep op kunnen doen. De bijdrage die Laanstra Multigrafisch B.V. heeft gekregen is afkomstig uit de subsidieregeling Innovatief en Duurzaam MKB Groningen 2.

 

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt