NEVI Kring Noord biedt inkoopparagraaf aan voor Tesla bidbook

4 apr 2018

Duurzame energie

Vandaag overhandigde Harjan Kuipers, voorzitter NEVI kring Noord Nederland, een inkoopparagraaf voor de campagne ‘Top Dutch’ aan gedeputeerde Patrick Brouns van de provincie Groningen. Top Dutch zet zich in voor de vestiging van autofabrikant Tesla in Noord Nederland en richt zich de komende twee jaar ook op een bredere ambitie; Noord-Nederland profileren als vierde mainport van Nederland op het gebied van vergroening en digitalisering.

NEVI, de Nederlandse Vereniging voor Inkoopmanagement, juicht deze campagne van harte toe en draagt – vanuit inkoop – graag haar steentje bij. NEVI, met ruim 6000 aangesloten leden, heeft een zeer actieve groep leden in het Noorden. Zij zijn verenigd in NEVI Kring Noord Nederland. Zij vertegenwoordigen ca. 700 inkoopprofessionals uit Friesland, Drenthe en Groningen en onderhouden nauwe contacten met hogescholen en organisaties in de regio.

NEVI Kring Noord vindt dat in de campagne van TopDutch om Tesla naar Noord Nederland te krijgen, inkoop en supply management onderbelicht zijn. Terwijl dit vele kansen en voordelen voor Tesla kan bieden, juíst in Noord Nederland. Noord Nederland heeft volgens NEVI dé inkoopkracht om Tesla’s supply chain ‘groen’ te kunnen maken. Zo zijn er veel innovatieve toeleveranciers in de auto-industrie in het Noorden gevestigd. Er is ruimte voor regionale uitbreiding van de supply chain, waardoor sneller en milieuvriendelijker geproduceerd kan worden. Maar het gaat ook over wat er ná gebruik en weer terug in de keten gebeurt. Bijvoorbeeld na de levensduur van de Tesla, als deze terugkomt. De inkoopkracht van NEVI Kring Noord Nederland kan de aanjager zijn voor het verduurzamen en creëren van circulaire inkoopketens voor Tesla.

Harjan Kuipers bood namens NEVI Kring Noord Nederland een inkoopparagraaf aan, om toe te kunnen voegen aan de bestaande TopDutch campagne. Zodat deze argumentatie kan worden meegenomen in de boodschap richting Tesla. En uiteraard ook naar andere bedrijven.
Patrick Brouns, gedeputeerde Ondernemerschap en Innovatie van de provincie Groningen, en mede-initiatiefnemer van de Top Dutch campagne, nam de paragraaf in ontvangst op het Provinciehuis in Groningen. Brouns is blij met de toevoeging vanuit NEVI: “We gaan de campagne sectorgewijs verder uitbreiden, en daarbij neemt duurzaam inkopen een belangrijke plek in.”

Om de overhandiging een ludiek tintje te geven arriveerde Harjan Kuipers in een Tesla, ter beschikking gesteld door Electric Motorcycles.nl. De Tesla Model X, waarmee de inkoopparagraaf voor het Tesla bidbook aangeboden is, is - net als diverse andere elektrische voertuigen - te huur bij Electric Motorcycles.nl. Met het hoofdkantoor in Groningen en meerdere locaties in Nederland, hét punt voor de aankoop of huur van een elektrisch aangedreven auto, bedrijfswagen of motorfiets.  

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt