Nieuw programma Ondernemingsregeling stimuleert sociaal ondernemen

9 okt 2018

MKB

Groninger ondernemers kunnen binnenkort gebruik maken van het programma Windkracht5. Dit programma is ontwikkeld door Buro Bries en gaat startende sociaal ondernemers ondersteunen in het opbouwen van een rendabele, impact-gedreven onderneming. Windkracht5 helpt startende sociaal ondernemers om van een mooi plan een nog mooiere onderneming te maken, met een toekomstbestendig verdienmodel. De provincie Groningen vindt het belangrijk om ondernemers te ondersteunen en geeft vanuit de Groninger Ondernemersregeling maximaal 5000 euro subsidie bij het volgen van een van de ontwikkelingsprogramma's. 

Inhoud programma Windkracht 5 

Het programma Windkracht 5 duurt een half jaar en bestaat uit een gezamenlijk weekend en een wekelijkse themadag. Tijdens de themadagen worden masterclasses, lezingen, coaching en workshops gegeven en gaan de ondernemers met de praktijk aan de slag. Het programma omvat de thema’s:

  • Waardepropositie + businessmodellen opzetten
  • Bedrijfsvoering
  • Marketing
  • Professionele ontwikkeling van de ondernemer
  • impactmeting
  • individuele coaching. 

Groninger Ondernemersregeling 

De Groninger Ondernemersregeling bevat subsidies tot 5000 euro voor ondernemers die zich verder willen ontwikkelen en/of de (jeugd)werkloosheid willen verminderen door leerlingen een meester-gezeltraject aan te bieden. Hiervoor zijn diverse programma's erkend waar ondernemers een traject bij kunnen volgen. De provincie heeft eerder andere programma’s erkend als onderdeel van deze regeling. Ondernemers kunnen de subsidie aanvragen via de website van de provincie  Groningen. Hier vindt u ook een overzicht van de programma's die onder de Ondernemingsregeling vallen.

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt