Nieuwe subsidiemogelijkheden voor ambitieuze, Groningse ondernemers

18 jul 2017

Financiering

Ondernemers uit de provincie Groningen kunnen vanaf vandaag subsidie krijgen voor drie nieuwe programma's die onder de Groninger Ondernemersregeling vallen. De programma's zijn: Ondernemer coacht ondernemer van VNO-NCW en MKB Noord, Excelleren in export naar China van het bedrijf Splendid China en de scholingspool Noord van OpleidingsBedrijf Metaal van de Metaalunie. In totaal verwachten de drie organisaties dat zo 'n 75 ondernemers gebruik maken van een programma. De subsidie kan door de ondernemer worden aangevraagd op de website van de provincie Groningen.

Ondernemer coacht ondernemer
Ondernemer Coacht Ondernemer is een initiatief van VNO-NCW en MKB Noord. Door middel van coaching wordt kennis en ervaring van (oud)-ondernemers ingezet ten om startende en groeiende ondernemers verder te helpen. In het traject wordt de gecoachte ondernemer gestimuleerd om diverse ondernemersvaardigheden verder te ontwikkelen. Er is een pakket voor starters en een pakket voor ervaren ondernemers..

Excelleren in export naar China
Ondernemers die kansen zien op de Chinese markt kunnen subsidie krijgen als ze een traject volgen bij Splendid China. Het bedrijf heeft meer dan 10 jaar ervaring in het begeleiden van Nederlandse ondernemers voor export naar de Chinese markt. Met kantoren in zowel Groningen als Shanghai biedt Splendid China een eenjarig programma aan waarin Groningse bedrijven intensief begeleid worden met het opstarten van de export naar China. Vooral bedrijven met activiteiten in de voedings- en drankindustrie, bouw- en ontwerpsector, toerisme en de life science en de gezondheidszorg maken goede kansen in China.

Scholingspool Noord OpleidingsBedrijf Metaal
Ondernemers in de metaalsector die (jonge) medewerkers willen opleiden kunnen gebruik maken van een nieuw opleidingsaanbod van het OpleidingsBedrijf Metaal. De medewerkers werken drie dagen in de week op het bedrijf in kwestie, krijgen één dag in de week theorie op een regionale ROC en één dag in de week een extra praktijkdag gericht op het bedrijf waar de leerling werkt. De leerlingen staan onder toezicht van ervaren praktijkinstructeurs en er is intensieve begeleiding door het OpleidingsBedrijf Metaal. De scholingspool heeft twee varianten:

  • De basisvariant met hierin o.a. 40 praktijkdagen, lasopleiding op niveau 2 en intensive begeleiding.
  • De uitgebreide variant met hierin o.a. 40 BPV dagen, lasopleiding op niveau 2, lasopleiding op niveau 3, training tekeninglezen, VCA praktijkwerkstuk en intensive begeleiding.

Groninger Ondernemersregeling
De Groninger Ondernemersregeling bevat subsidies tot 5000 euro voor ondernemers die zich verder willen ontwikkelen en/of de (jeugd)werkloosheid willen verminderen door leerlingen een meester-gezeltraject aan te bieden. Hiervoor zijn diverse programma's erkend waar ondernemers een traject bij kunnen volgen. De provincie heeft eerder al vijf andere programma’s erkend als onderdeel van deze regeling.  Ondernemers kunnen de subsidie aanvragen op de website van de provincie Groningen.

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt