Nieuwe website voor Chemport Europe

17 dec 2018

Duurzame energie

Wie interesse heeft in de overgang naar een biobased economie, moet eens een kijkje nemen op de nieuwe, Engelstalige website van samenwerkingsverband Chemport Europe. De site heeft een frisse wit-groene uitstraling, die past bij de ambitie van het samenwerkingsverband om de chemie versneld te vergroenen.  De site werd gepresenteerd op 16 december tijdens een netwerkbijeenkomst van Chemport Europe, voorafgaand aan de wedstrijd FC Groningen - FC Emmen.

De nieuwe site van Chemport Europe is overzichtelijk ingedeeld rondom de productieketens grondstoffen, intermediaire chemicaliën, polymeren en recycling. Ook is er informatie te vinden over de chemieclusters in Delfzijl en Emmen, die al jarenlang een belangrijke rol spelen in de Europese chemiewereld.

Groene chemie

In Chemport Europe werken bedrijven, gemeenten en provincies Groningen en Drenthe samen aan het stimuleren van groene chemie in Noord-Nederland. Het doel is de helft minder CO2-uitstoot in 2030 en alle bedrijven klimaatneutraal in 2050. Chemport wil dit bereiken door het verduurzamen van de bestaande chemische bedrijven en het aantrekken van nieuwe chemische bedrijven. Groningen is aantrekkelijk omdat we voorop lopen in het gebruik van biomassa en waterstof als grondstof.

Voorlopers

Een van die voorlopers is ceo Pieter Imhof  van BioBTX, een bedrijf dat onderzoek doet naar de productie van een kunsttofvezel uit biomassa. Zijn droom is dat over twintig jaar alle plastics gemaakt worden uit duurzame materialen als houtsnippers, plantaardige olie en cacaodoppen. Nog zo'n innovatief bedrijf is Avantium. Zij kozen voor Delfzijl als locatie voor hun proeffabriek voor bioraffinage, omdat 'de focus nergens zo vol op groene chemie ligt al in Delfzijl'. 'Alles wat je met olie kan maken, kan je ook met suiker maken", zegt Noud Thllemans van Avantium.

TopDutch

Tijdens de netwerkbijeenkomst werd ook de nieuwe acquisitiecampagne van TopDutch gelanceerd, die zich richt op groene chemie wereldwijd.

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt