Pezy Group Pilot Factory helpt bedrijven en startups van idee naar succesvolle business

19 jun 2018

MKB

Startups en bestaande bedrijven kunnen binnenkort terecht in de Pilot Factory op de Campus Groningen om hun ideeën ook echt in succesvolle business om te zetten. In de Pilot Factory helpt Pezy Group om hun productidee te ontwikkelen en te realiseren. Daar hoort ook het maken van enkele honderden of duizenden echt verkoopbare producten bij, om de marktpotentie van het product te kunnen onderzoeken en aan te tonen.

De Pilot Factory is mede mogelijk door een subsidie van 425.000 euro uit de Regionale Investeringssteun Groningen (RIG). Het is de verwachting dat het project voor ruim 20 nieuwe arbeidsplaatsen zal zorgen over drie jaar.

Het Groninger ontwerp- en ingenieursbureau Pezy Group is een “innovatieversneller”. Het bedrijf ontwerpt en ontwikkelt prototypes voor bedrijven en doet eerste testseries om te zien of de kinderziektes eruit zijn en of de verkoop aanslaat. Director of Operations Jan Hoekstra ontwikkelde het concept van Pilot Factory tijdens een MBA-traject, dat hij naast zijn functie doorliep. Directeur-eigenaar Henco Pezij van Pezy Group besloot vervolgens het idee in praktijk te willen brengen: “Op dit moment laten startups soms kleine series producten in het buitenland maken. Maar bij succes verdwijnt de latere productie daarmee ook vaak naar het buitenland. Met de Pilot Factory vullen we een gat in de ontwikkeling van de nieuwe maakindustrie. De leereffecten van de eerste productiemodellen blijven op deze manier in Nederland.”

Gedeputeerde Patrick Brouns is enthousiast: “Vanwege de vestiging op de Campus Groningen zit de Pilot Factory dichtbij innovaties en startups en er zijn nu al startups die zich in de nabijheid van het bedrijf willen vestigen. Ook kan mooi gebruik gemaakt worden van de meest recente kennis en technieken van de kennisinstellingen in de buurt en biedt de locatie goede kansen voor werving en selectie van nieuwe talenten”.

Over de RIG

De doelstelling van de RIG is om een impuls te geven aan het vestigingsklimaat en werkgelegenheid voor industriële bedrijven in de Eemsdelta en op de Campus Groningen. Voor de uitvoering van de RIG is in 2014 in totaal € 40 miljoen beschikbaar gesteld door het ministerie van Economische Zaken, de Economic Board Groningen (EBG) en de provincie Groningen uit het Ruimtelijk Economisch Programma. De RIG maakt deel uit van het programma van de EBG en van het provinciale programma Groningen@Work 2016-2019, dat als doel heeft de regio economisch versterken en daarmee zo veel mogelijk Groningers aan het werk te helpen. Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) voert de RIG namens de provincie uit. Kijk ook op www.rigscoorttop.nl

 

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt