Recyclebedrijf Gipsrec opent nieuwe fabriek in Farmsum

14 mei 2019

MKB

Gipsrecyclebedrijf GipsRec ontvangt bijna € 313.000 voor de vestiging van een nieuwe afvalverwerkingsfabriek in Farmsum. Recyclebedrijf GipsRec is in maart begonnen op de nieuwe locatie in Farmsum, waar het oude gipsplaten, gipsblokken en gasbeton omvormt tot herbruikbaar gips. De subsidie komt uit de Regionale Investeringssteun Groningen.

Hierdoor ontstaat een kringloop die grondstoffen bespaart. De klantenkring van GipsRec bestaat uit nationale en internationale afvalsorteerbedrijven, sloopbedrijven en milieudiensten. Het plan is om het gerecyclede gips nog breder inzetbaar te maken, onder andere in de landbouw. De vestiging van GipsRec levert naar verwachting twee nieuwe arbeidsplaatsen op. 

Lees hier het interview met oprichter Henk Top op de website van de Economic Board Groningen.

Over de RIG
De RIG is bedoeld voor bestaande of nieuwe bedrijven op de Zernike Campus of in de Eemsdelta, die willen uitbreiden. De regeling maakt deel uit van het programma van de Economic Board Groningen(EBG) en van het provinciale programma Groningen@Work 2016-2019, dat als doel heeft de regio economisch versterken en daarmee zo veel mogelijk Groningers aan het werk te helpen. Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) voert de RIG namens de provincie uit. 

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt