Slijptechniek Noord bv investeert in unieke slijpmachine

23 mei 2017

Duurzame energie

Arbeidsmarkt

Provincie subsideert de machine met 50.000

Het Groningse bedrijf Slijptechniek Noord BV uit Stadskanaal investeert als eerste Nederlandse bedrijf in een slijpmachinemachine met de naam Rollomatic. Deze machine wordt gebruikt voor het zeer nauwkeurig slijpen van gereedschappen tot op de millimeter nauwkeurig. Door de investering komen er twee arbeidsplaatsen op lbo/mbo bij. Vanwege het duurzame en innovatieve karakter van deze machine geeft de provincie Groningen een subsidie van 50.000 euro.


 

Reden van aanschaf
De investering in deze machine wordt gedaan om minder afval (900 kilo per jaar) en minder uitval (20%) te hebben. Ook hoeven medewerkers nu niet steeds weer opnieuw een poging te doen om een product te maken, dit scheelt 20% in tijd. Het unieke aan de Rollomatic is dat het te bewerken materiaal op een unieke wijze wordt gespannen waardoor er geen trillingen en breuken in komen. Ook verwacht het bedrijf door de investering nieuwe markten te kunnen bedienen, zoals de matrijzen- en vormenbouw, fijnmechanische industrie en in de lucht- en ruimtevaarttechniek. Momenteel wordt vooral geleverd aan de automotive-, metaal-, hout - en medische industrie.

Filterinstallatie
Naast de aanschaf van de machine investeert het bedrijf ook in een filterinstallatie. Deze voorziet de machine van geconditioneerde en gefiltreerde olie en scheidt het metaalslijpsel van elkaar in een container. De filterinstallatie en de slijpmachine worden komende zomer aangeschaft.

Het bedrijf
Slijptechniek Noord is een toonaangevend bedrijf in het leveren van speciale gereedschappen. Met activiteiten als slijpen, balanceren en meten van verspanende gereedschappen, maar ook het leveren van speciale gereedschappen aan klanten verspreid over het hele land. Het bedrijf bestaat al 41 jaar en momenteel hebben ze veertien mensen in dienst.

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt