Social Impact Day: Hét evenement over sociaal ondernemen in Noord-Nederland

23 okt 2017

Arbeidsmarkt

Op woensdag 1 november 2017 vindt in het Groninger Forum de tweede editie plaats van de Social Impact Day Noord (SIDN). Vorig jaar bezochten ruim 200 ondernemers, beleidsmakers, bestuurders en onderzoekers de eerste editie. Social Impact Day Noord is het toonaangevende evenement over economisch succes behalen én als ondernemer je maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen. De wereld is er klaar voor, consumenten wachten erop en werknemers willen het. De provincie Groningen is partner van dit congres en stimuleert bedrijven om hun maatschappelijke en sociale kant te laten zien.

De term sociaal ondernemen wint aan populariteit, en met goede reden. Niet langer ligt de focus op het draaiende houden van de economie: het draaiende houden van de wereld en de maatschappij is belangrijker. Die focus is er voor de lange termijn, want zoals hoogleraar transitiekunde Jan Rotmans tijdens de keynote van SID 2016 zei: “We leven niet in een tijdperk van verandering, maar in een verandering van tijdperk.”
Steeds meer ondernemers zien deze noodzaak overal om hen heen. Maar wat veelal ontbreekt, zijn concrete handvatten, kennis en contacten. En hier komt Social Impact Day Noord in beeld: een zowel inspirerende als concrete dag over sociaal ondernemen, zodat bedrijven en beleidsmakers de eerste (of volgende) stappen kunnen zetten.

Programma met verdieping

De dag begint plenair, met een opening door Wethouders Mattias Gijsbertsen en Roeland van der Schaaf en twee inspirerende keynotes door Ruud Koornstra (groene innovator en eerste Energiecommissaris Nederland) en Camillia Marcus-Dew (oprichter van het Britse The Soap Co. en voorvechtster van conscious consumerism). Het middagprogramma biedt maar liefst vijftien verdiepingssessies van elk 45 minuten: talkshows, lezingen, themasessies en workshops, met nadruk op interactie en concrete voorbeelden met en van ondernemers.

Thema’s zijn o.a.:

  • Circulair ondernemen (New Marble)
  • Innovatie in de zorg (Staatsbosbeheer, Omapost)
  • Social Return (EDC, Topbrands, HRM)
  • Arbeid als missie/product als middel (Meubelgoed, deBesteEHBOdoos)
  • Food for Thought (The Dutch Weed Burger, Kromkommer)
  • Sociale Cohesie (De Verenigbare Club, Wijkbedrijf, WeHelpen)
  • en praktische lessen over de juridische kant van sociaal ondernemen en het inzichtelijk maken van impact.

Tijdens het open podium stellen ondernemers hun vraag aan een zaal vol experts en in de werksessie gaan bezoekers concreet aan de slag. In drie talkshows, o.l.v. dagvoorzitter Linda Vermaat, gaan regionale ondernemers en bestuurders in gesprek over de agenda voor Noord-Nederland en hoe we de sector sociaal ondernemen verder vooruit helpen. De dag sluit af met een actieve netwerkborrel met matchmaking om ondernemers onderling, maar ook met het onderwijs en de overheid te verbinden. Zie de website voor het volledige programma en verschillende thema’s.

Tijdens de Social Impact Day Noord wordt de Social Impact Award uitgereikt aan de meest veelbelovende sociale onderneming uit Noord-Nederland (Groningen, Friesland, Drenthe). De prijs bestaat uit een geldbedrag van 1.500 euro een coachingstraject t.w.v. 10.000 euro. Iedereen kan tot 22 oktober een (eigen) bedrijf voordragen via het aanmeldformulier op de website.

 

Meer informatie over dit evenement kunt u vinden op www.socialimpactdaynoord.nl.

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt