Subsidieprogramma voor innovatief en duurzaam MKB weer van start

4 feb 2019

Financiering

Groninger midden- en kleinbedrijven (mkb) die aan de slag willen met vernieuwende en duurzame projecten kunnen weer subsidie aanvragen. De provincie Groningen stelt in totaal 1,6 miljoen euro beschikbaar. Het subsidieprogramma is een vervolg op eerdere succesvolle programma's 'Innovatief en Duurzaam MKB Groningen' uit 2013 en 2015.

Groei werkgelegenheid

De provincie verwacht dat een kleine veertig mkb-bedrijven van de regeling gebruik gaan maken. Hierdoor zullen er naar verwachting 160 nieuwe banen bijkomen. Andere verwachte effecten zijn groei van omzet en export, vermindering van afval, CO2-uitstoot en energieverbruik en tot slot verbeterde arbeidsomstandigheden.

Succes eerdere programma's

In 2013 is de provincie gestart met het subsidieprogramma Innovatief en Duurzaam MKB. Het subsidiebudget van in totaal 5,1 miljoen euro is de afgelopen jaren in twee tranches besteed aan 90 projecten van Groningse bedrijven. Dit heeft in totaal 400 arbeidsplaatsen bij de deelnemers opgeleverd. Aan de succesvolle investeringsregeling wordt nu een vervolg gegeven.

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt