Veel media-aandacht voor innovatiekracht Groningen

23 okt 2018

Duurzame energie

In de media is de laatste weken volop aandacht voor de innovatiekracht van de stad en provincie Groningen. Na de Elsevierbijlage 'Bestemming Groningen' verscheen ook een uitgebreid artikel in het Financieel Dagblad en het Engelstalige Monocle Magazine. Thema bij alle drie is de groene en digitale revolutie die hier momenteel plaatsvindt.

Groningen is veranderd in het powerhouse van Nederland, en loopt voorop op het gebied van energietransitie, de kringloopeconomie en de digitale maatschappij. Dat is de boodschap die 70.000 Nederlanders hebben ontvangen in een speciale bijlage van Elsevier over Groningen. Aan de orde komen onder andere de pilot van het 5G-netwerk, de beweegredenen van Google om hun datacenter in de Eemshaven te vestigen en Campus Groningen, met haar vele proeflocaties. In onze provincie krijgen bedrijven volop de ruimte om te experimenteren met kansrijke technologieën. Geïnteresseerden kunnen een gratis exemplaar aanvragen via info@marketinggroningen.nl.

Met een banengroei van 3,1 procent - het dubbele van het Nederlands gemiddelde - doet Groningen het goed volgens het Financieel Dagblad. Zo goed dat de stad zelfs medewerkers uit Silicon Valley weet aan te trekken. "Na een dag voelde ik me zoveel gelukkiger dan in San Francisco", zegt een Amerikaanse die naar Groningen emigreerde na een werkstage.
Ook afgestudeerden van de RUG en Hanzehogeschool blijven steeds vaker plakken. Er zijn banen genoeg, vooral in de ICT. Volgens het CBS zijn in de provincie Groningen gemiddeld meer bedrijven in de interneteconomie actief dan in de rest van Nederland. Maar liefst 4,8 procent van alle werkende Groningers werkt in de ICT. Giganten als IBM maar ook de talloze start-ups zorgen daarvoor.

Groene leider

Groningen is ook goed vertegenwoordigd in de nieuwste uitgave van Monocle, een bekend internationaal tijdschrift. In een special over 'het andere Nederland' wordt ingegaan op de vindingrijkheid en creativiteit van Nederlanders. Groningen is volgens Monocle leidend in de groene en digitale revolutie van Nederland. Dat komt volgens het blad door onderwijs dat uitblinkt in ondernemerschap, de ondernemersmentaliteit, de aanwezigheid van jong talent, een snel stijgende werkgelegenheid en de durf om te experimenteren. Het magazine is nog een maand lang verkrijgbaar in de winkels en via de website van Monocle.

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt