Werkbezoek Mona Keijzer provincie Groningen: goede indruk scheepsbouw

24 sep 2018

Vorige week bracht staatssecretaris Mona Keijzer van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat een werkbezoek aan de provincie Groningen in het kader van de scheepsbouw. Met ontvangsten bij Koninklijke Niestern Sander en Amasus kreeg zij een goede indruk van de scheepsbouw in Groningen en Noord-Nederland en de uitdagingen die er liggen voor de sector.

Het eerste deel van het programma bestond uit een ontvangst en rondleiding bij Koninklijke Niestern Sander te Farmsum/Delfzijl, geïnitieerd door Netherlands Maritime Technology en de provincie Groningen. Gedeputeerde Patrick Brouns deed in zijn presentatie een oproep om tot meer samenwerking te komen in de sector. Hij kondigde aan dat er een maritieme board ingesteld gaat worden in de toekomst. Verder vroeg hij aandacht voor digitalisering/robotisering en energietransitie (LNG en hybride systemen) en ballastwater management in relatie tot financiering.

Na het bezoek aan Koninklijke Niestern Sander vervolgde de staatssecretaris haar bezoek aan Amasus te Delfzijl. Dit onderdeel werd gecoördineerd door de Koninklijke Vereniging Nederlandse Reders.

 

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt